برخي از فعالان صنعت تجهيزات آشپزخانه صنعتي بر اين باورند که تغيير شغل از تالارداري به هتلداري بسيار آسان است؛ چرا که تجهيزات آشپزخانه تالار بسيار شبيه به تجهيزات آشپزخانه هتل است و اين دو، بدهوبستانهايي با هم دارند. اگرچه اين تصور تا حدودي رنگ حقيقت ميگيرد، اما باز هم تفاوتهايي بين تجهيزات آشپزخانه تالار با هتل وجود دارد. براي پي بردن به اين افتراقها، يک فنجان چايي براي خود بريزيد و در آرامش ادامهي متن را بخوانيد.
پذيرايي از مهمانان در تالار به تعداد بالا و در مدت محدود انجام ميگيرد. در واقع تجهيزات آشپزخانه تالار بايد براي يک وعده حاضر و آماده باشد و در يک زمان مشخص استفاده شود؛ در حالي که در هتل سرويسدهي در بازهي زماني بيشتر و به تعداد دفعات بيشتري در روز اتفاق ميافتد. پس همانطور که مشخص است نوع سرويسدهي متفاوت است و به همين دليل، لوازم آشپزخانه نيز توفيرهايي دارند. به زبان ساده، تجهيزات آشپزخانه هتل قابل جايگزيني و استفادهي مجدد است، ولي تجهيزات آشپزخانه تالار بايد به تعداد مهمانان و چه بسا درصدي بيشتر از آن، براي پختوپز و چيده شدن، آماده و حيوحاضر باشند.
از سوي ديگر، چون پخت و سرو غذا براي تالار به صورت همزمان براي همهي مدعوين انجام ميگيرد، به تجهيزات بزرگتر و بيشتري مثل فرها و اجاقهاي بزرگتر احتياج داريم. اما اين موضوع براي تجهيزات آشپزخانه هتل صادق نيست؛ چون وما سرو غذا براي ساکنان همهي اتاقها به صورت همزمان صورت نميپذيرد و ميتواند به صورت مداوم و در چندين ساعت اتفاق بيفتد. پس به وضوح مشاهده ميکنيد که تجهيزات آشپزخانه تالار ناهمسانيهايي با لوازم آشپزخانه هتل دارد.
عامل جزئي و ظريفي که باعث تفاوت بين تجهيزات آشپزخانه هتل و تالار ميشود، زيبايي و ست بودن ظروف پذيرايي از مهمانان است. شايد تصور کنيد که اين مورد آنچنان جزء عناصر مهم در تجهيزات آشپزخانه تالار به شمار نميرود، اما اگر بخواهيد شغل خود را از تالار به هتل عوض کنيد، تأثير اين امر بسيار روشن است. به دليل اينکه ارائهي سرويس در هتل به دفعات انجام ميشود و مسافر چندين مرتبه با ظروف و وسايل حملونقل غذا برخورد ميکند، اگر کموکاستي در آنها ببيند به چشمش ميآيد و آن را فراموش نميکند و ممکن است در مسافرت بعدي، هتل شما را انتخاب نکند. اما اين نکته در تجهيزات آشپزخانه هتل نمود بسيار کمتري دارد؛ زيرا ميهمانان يا ميزبانان تنها يکبار با وسايل سرويسدهي مواجه ميشوند و به همين دليل، توجه چنداني به زيبايي يا يکدست بودن لوازم نميکنند.
پس ميتوان در خريد تجهيزات آشپزخانه تالار چندين سرويس مجزا و با کيفيتهاي متنوع انتخاب کرد، ولي در مورد تجهيزات آشپزخانه هتل بهتر است چنين امري بالفعل نشود و همهي لوازم با هم ست باشند و از يک هارموني مشخص و شناسنامهدار پيروي کنند.
فاکتور ديگري که لوازم آشپزخانه تالار را از تجهيزات آشپزخانه هتل تفکيک ميکند، کيفيت است. از آنجايي که معمولا ميهمانان با شور و نشاط بيشتري در تالار حاضر ميشوند و غذا به صورت ايستاده سرو ميشود، امکان شکسته شدن ظروف بيشتر است. پس کيفيت آنها بايد بهتر از تجهيزات آشپزخانه هتل باشد. از جهتي مهمتر، چون پختوپز در هتل در ساعات متعددتري انجام ميپذيرد و وسايل به دفعات افزونتري استفاده ميشوند، تجهيزات آشپزخانه هتل براي پخت غذا، بايد از کيفيت بالايي بهرهمند باشد. پس در هر جنبه، کيفيت يکي از تجهيزات آشپزخانه تالار يا هتل اهميت مييابد.
درباره این سایت